irezq.se

Då du skaffat en mobil så vill du säkert göra olika saker med den.

Det finns ett otroligt stort utbud av applikationer (appar) att välja mellan.

Det finns appar som underlättar livet, som nyhetstidningar, sociala medier, chattprogram och det finns andra som kanske mer stjäl tid men som är skojiga spel och tävlings-appar där man kan utmana sina vänner och bekanta.

Det finns också en del standardprogram som används av företag för att hantera lager och transporter och ju längre tiden går ju fler funktioner kommer det att finnas möjliga att använda i mobilen.

Orsaken till att man utvecklar mer och mer funktioner för mobiltelefoner är att alla har en mobiltelefon och därför så är det väldigt användbart och gör också att hanteringen blir enklare och därmed billigare för företag. Här finns några tankar om framtidens marknad för apparna.

Det finns också en del branscher som går ihop för att skapa en gemensam app för samma funktion, för att du som användare ska slippa ladda ner flera appar för samma funktion. Ett exempel på det är appen ”mina paket” där jag kan hitta paket som är på väg till mig oavsett om de skickas via Post Nord eller DHL eller någon annan transportör.

Det underlättar mycket för användaren, som ofta inte vet vilken transportör det är som skickar paketet.

En del föreningar skapar appar för att stödja ett gott beteende. Det finns appar för att möta elförbrukning, som i förlängningen kan bli att man sparar el, och för att få en virtuell belöning när man återvinner plast och annat som man inte får en pant för. Allt för att stötta att man gör de bra saker som man bestämt att man vill göra. Dessa är helt frivilliga appar och används enbart till det man vill.