irezq.se

Ordet appar är en förkortning av applikationer och idag har man appar till det mesta i mobilerna. Fördelen med appar är att de kan anpassas efter intressegrupper och ofantligt många användningsområden! Personer som tycker om friluftsliv i naturen kan ha stor nytta av appar som är anpassade för vandring, bergsklättring, väderlek och mycket mer!

Att anlita delgivningsman till företaget innan äventyren

Innan man beger sig ut i naturen på olika aktiviteter och kanske äger ett företag, finns det en hel del kring ett företag som man måste hålla reda på. En företagsverksamhet kan bestå av både försäljning av produkter eller tjänster. Det händer att betalningar från kunder av olika anledningar kan bli försenade eller uteblir helt. Då kan man anlita ett kunnigt och professionellt delgivningsföretag för att driva in skulderna. Det kan handla om bland annat inkassokrav, hjälp med avskrivna fordringar eller juridiska tjänster. Tack vare att man använder sig av dessa smarta tjänster, kan man lägga mer tid på att koppla av under äventyret ute i naturen.

Smarta karttjänster i appar för utomhusmiljöer

Några populära aktiviteter inom friluftsliv är att vandra eller cykla. Ibland räcker helt enkelt inte Google Maps till och då kan man ha nytta av appar för cykling och vandring som har smarta, detaljerade karttjänster. Apparna är baserade på expertis av andra användare och experter inom topografiska kartor. Apparna heter Viewranger och Topo GPS. Viewranger har en gratisversion men är värd att betala bara 55 kronor per år för om man vill kunna planera sina rutter bättre. Premiumversionen som man betalar för gör att man kan se utomhusmiljöer i 3D. Topo GPS har liknande funktioner och kostar cirka 40 kronor per år.

Det är inte bara kartor och vägvisning som är huvudfunktionerna inom appar för friluftsliv. Några andra smarta appar för utomhusliv har bland annat väderleksrapporter, sök- och spårningsfunktioner. Appen Viva ger statistik och aktuella vattennivåer och temperatur på vattnet, samt vindförhållanden. Appen Clear Outside är ett bra exempel på en app som håller koll på molnighetsgrad varje timme och är utvecklad av astronomer. Den smarta appen Fjällkartan är riktigt bra för vandringen då den även kan mäta avstånd, innehåller fakta om så gott som hela svenska fjället, samt har smarta spårningsfunktioner.

En mycket populär aktivitet att ägna sig åt inom friluftsaktiviteter är cykling. Det finns riktigt bra appar för cyklister som man har nytta av både i naturen, eller när man allmänt cyklar på olika platser. Appen Runtastic Road Bike PRO låter användaren se sina prestationer i sträcka, tid, höjd över havet eller hastighetsstatistik. Bike Repair är en app som visar hur man reparerar sin cykel, massor av information på vilka kläder som passar för olika väderprognosen, eller visar vilka hastigheter man har hållit på cykelsträckorna. Vill man kombinera cykling inom friluftsliv med träning, kan appen Coach My Ride med hela 105 träningsprogram visa hur man blir en bättre cyklist.