irezq.se

Äger man en mobil som en Iphone eller Android, kan man lätt ladda ner smarta appar för olika ändamål. Idag finns det över 3 miljoner appar att ladda ner och dessa kan underlätta vardagen för många individer.

Appar för smarta hem

Smarta hem som kan styras med en enda applikation är redan en verklighet i många av dagens moderna hem! Det man behöver är en centralenhet med ett startpaket. Efter att man installerat enheten, kan man ladda ner en app som kan styra olika funktioner som belysning, dörröppning, ventilation, garageport och mycket mer! Genom appen har man ett säkert system som känner igen ägarens röst och sedan utför valfri önskan. Fördelen med en app som styr hela hemmet, är att det blir användarvänligt och lättöverskådligt. Ett smart hem kan även styra hemlarm eller sätta på kaffebryggaren på kommando när man vaknar på morgonen! Det finns bra vägledning för hur man skapar ett smart hem till sin bostad. Tekniken idag utvecklas snabbt, särskilt när det kommer till kraftfulla speldatorer. Hemmet kan även ha mycket annan bra teknik som man kan behöva. Tycker man om att spela datorspel, bör man ha en snygg gamingskärm i hög kvalitet och med skarp bildupplösning!

Appar för samhällsnyttiga funktioner

Så gott som de flesta större myndigheter har idag utvecklat egna appar så att man lättare ska kunna få access och en bättre överskådlighet. Det kan vara allt från stora banker och Skattemyndigheten, till Migrationsverket eller större sjukhus. Många vårdcentraler har idag egna appar i syfte att patienten lättare ska kunna boka upp sig på patientbesök. Den största enheten vi har online inom vården är idag 1177. Enheten 1177 har en egen app som man ska kunna ladda ner för översikt i personliga vårdärenden, journaler, provsvar och mycket mer. Läkarvård via mobilen med videobesök har blivit allt mer vanligt. Fördelen är om man söker för lättare åkommor utan fysiskt besök, eller för att snabbt få ett recept utskrivet. De appar som finns idag för videobesök är bland annat Doktor.se, KRY eller Alltid Öppet. Något man dock ska tänka på när man laddar ner appar i olika syften, är att man kan bli övervakad av spionprogram via vissa appar. För att undvika detta finns smarta tips för skydd mot spionappar som kan ha laddats ner. Man ska till exempel aldrig ladda ner appar från okända källor utanför de vanliga appbutikerna.