irezq.se

Du har säkert hört talas om smarta hem där nästan allt styrs med hjälp av mobilen, till exempel belysningen. Visste du att det kan bli verklighet även i ditt hem? Här berättar vi om hur du kan åstadkomma en appstyrd belysning och hur det i framtiden till och med kan finnas smart belysning på fotbollsplanen eller på gymmet.

Koppla belysningen till en app

Låter det avancerat med smart belysning? Det är det faktiskt inte. För att kunna fixa sådan i ditt hem är allt du egentligen behöver lampor, wifi och en app till din mobil. Idag är appen Hue en av de populäraste. Denna app kommer från Philips och har mängder av kompatibla lampor att välja bland. Du behöver dock skaffa smarta lampor för att kunna koppla samman dem med appen. Svårare än så är det egentligen inte.

Nu har vi ju bara talat om vad du kan göra i ditt eget hem, men i framtiden kommer du kanske också att kunna styra belysningen vid exempelvis fotbollsplanen med din mobil. Företaget lightbysweden.com är specialiserat på just belysning för större lokaler samt utomhusbelysning. I deras sortiment finns bland annat belysning för fotbollsplaner, el-ljusspår och gym. Deras belysning ligger i teknisk framkant och är så kallad LED-belysning. Det gör att produkterna är energisnåla men ändå ger ett riktigt bra ljus. Det skulle inte vara förvånande om just Light by Sweden snart kommer att komma med nya innovationer där man kan arbeta med smart ljus i offentliga miljöer.

Vilka är fördelarna med smart ljus?

Du kanske funderar över vad det är för fel med att bara resa sig och trycka på ljusknappen? Behöver man verkligen smart belysning? Svaret på det är att fördelarna med denna typ av belysning är många. Visst är det sant att du kan sitta bekvämt i soffan och sköta din belysningen, men apparna erbjuder mer än så. Du kan till exempel dimma ned eller upp belysningen som du önskar, men det går också att byta färg på din belysning. Det innebär att du kan skapa en helt ny känsla i ditt rum. Det går även att tända belysningen automatiskt vissa tider. Det är perfekt att låta belysningen sättas igång strax innan du kommer hem så att du slipper famla i mörker. Det är också en bra funktion att använda sig av när du är bortrest så att du slipper oinbjudna gäster. Här kan du läsa mer om vad du kan göra med din smarta belysning.

Tycker du nu att det här med smart belysning ändå låter ganska spännande? Då är det bara att hoppas att företag som Lights by Sweden med sitt enorma belysningssortiment hoppar på trenden och erbjuder den här typen av belysning även i det offentliga rummet. Ska man tippa är det nog bara en tidsfråga innan vi är där.