irezq.se

Som jag nämnt tidigare så ser företag en stor vinst med att utveckla appar för att förenkla och göra processer billigare.

En given applikation i det sammanhanget är mobilbanken.

I och med att våra banker blev till appar med samma funktioner som tidigare gjorts av bankpersonal så har bankerna avlastats väldigt mycket och det mesta av betalningar gör vi själva numera.

För att kunna använda mobil bank behöver vi ha ett bankid, ett så kallat mobilt bankid.

Här är en instruktion för hur man gör.

När man laddat ner sitt bankid ska man välja en sexsiffrig kod som man ska hålla väldigt hemlig. Om någon obehörig får reda på din bankid kod så kan de göra mycket på din mobil som du troligen vill göra själv!

En annan smidig funktion är Swish. Det är ett enkelt sätt att skicka pengar till någon enbart med deras telefon nummer. Det enda som behöver göras för att möjliggöra det är att du anmäler i din mobilbank, att du ska använda Swish. Mycket användbart, både på internet när du handlar och i affärer, mellan kompisar och så vidare.

En annan app som är väldigt användbar är Skatteverkets app. Där kan man göra allt som man tidigare ringde Skatteverket om, så som att beställa personbevis och liknande samt att du kan deklarera om du har vanlig förenklad deklaration.

Vill man ha en kamera installerad till exempel i sitt fritidshus så finns det kameror som kommunicerar med mobila appar, och skickar meddelanden till dig om du har ställt in den så, och filmar det som händer och sparar filmen som en fil att titta på.