irezq.se

Det finns många designprinciper att tänka på vid design av mobilapplikation, programvara och webbsidor. Faktum är att skillnaden mellan en bra design och en dålig design är kvaliteten på användarupplevelsen (UX).

Anlita en modern designbyrå

Nyckeln till framgång är att designa mobilapplikationen för optimal användarupplevelse och det är här du behöver designbyrå. Se på det moderna företaget Klingit som erbjuder det nya sättet att leverera fantastisk design enkelt och snabbt. Klingit har designbyråer i en mängd stora städer i Sverige, till exempel har de en modern designbyrå i Göteborg. Denna designbyrå arbetar på ett flexibelt sätt som passar de flesta företag i dagens fartfyllda samhälle. Tack vare deras stora pool av designers kommer du alltid hitta rätt designer för rätt jobb med högsta kvalitet som resultat.

Numera förväntar sig de flesta snabb laddningstid, lättbegriplig design och kul interaktion. En modern designbyrå är väl medveten om dessa krav och använder sig av följande praktiska rekommendationer för att lyckas med din design:

  • Dela upp innehåll i olika steg.
  • Göra navigering enkel och intuitiv.
  • Minimera kognitiv belastning.
  • Vara uppmärksam på färgblindhet och synnedsättning.

Läs vidare för att kika närmare på ovanstående rekommendationer!

Topp 4 rekommendationer för en bra design

1. Dela upp innehåll i olika steg – Varje uppgift som innehåller många steg och åtgärder gynnas av att delas upp i ett antal steg. Denna princip underlättar förståelsen och minskar risken för förvirring hos användaren.

2. Göra navigering enkel och intuitiv – Enkel navigering har en hög prioritet för varje mobilapplikation. Ju enklare det är att utföra uppgifter desto fler användare kommer du att behålla.

3. Minimera kognitiv belastning – Om det krävs mycket koncentration och tänkande för att använda mobilapplikationen kan det överväldiga användaren. Se till att bara inkludera nödvändig information som behövs.

4. Vara uppmärksam på färgblindhet och synnedsättning – 4,5 procent av befolkningen är färgblinda och fyra procent lider av synnedsättning.